Winnaars Dutch Mom Blog Awards 2016 bekend

17 September 2016
Esther Buitendijk

dmba16-jeomi-shamilla-folkerts-lifestyle

Op vrijdag 16 september 2016 zijn de Dutch Mom Blog Awards uitgereikt in Rotterdam. Museum Boijmans Van Beuningen was dit jaar het toneel van de awarduitreiking. De mama blogs De Huismuts, Quarter Magazine en PRCHTG kwamen dit jaar als grote winnaars uit de bus.

Voor het derde jaar op rij werden de prijzen uitgereikt aan de beste lifestyle, fashion en parenting blogs, gericht op moeders. De gerenomeerde jury bestaande uit onder andere Kirsten Jassies -social strateeg-, Lauranne Vleeming -marketing Zwitsal- en Kirsten Steenvoort -brand mananger VIVA Mama- waren verantwoordelijk voor de vakprijs, maar ook consumenten konden invloed uit oefenen op de uitslag door te stemmen voor hun favoriet via de Publieksprijs.

DIT ZIJN DE WINNENDE MOM BLOGS VAN 2016

In de categorie LIFESTYLE

Vakprijs: PRCHTG

Publieksprijs: Babyccino

“Jessica en Fleur van PRCHTG creëren unieke content en inspirationeel eigen beeld. Hun eigen foto’s scoren goed op Instagram en de verwachting is dat dit nog meer zal groeien.”, zo luide het jurycommentaar. De succesvolle ondernemers van Babyccino gingen er vandoor met de Publieksprijs.

In de categorie FASHION

Vakprijs én Publieksprijs: Quarter Magazine

“Goede content die zij brengt met humor. Haar YouTube video’s worden goed bekeken en haar blogdesign ziet er supercool uit”, aldus de vakjury over winnares Jamie Li.

In de categorie PARENTING

Vakprijs én Publieksprijs: De Huismuts

“Rachel heeft een aspirationeel blog met een sterke vormgeving en is inspirerend vanuit een compleet plaatje.”

Beste Instagrammer

Winnaar: @frankeysueshop

“Erg mooie, herkenbare stijl, heel gebalanceerd”, zo luidde het jurycommentaar over de feed van Britt Hansen, de drijvende kracht achter Frankeysueshop.

Talent Award

Winnaar: Pussycat and Bird

“De dames Heidi en Evelien zijn nog geen maand live met Pussycat and Bird, maar weten hun volgers nu al te raken met hun sterke content en eigen beeld.”

Ook was er een eervolle vermelding voor Elsbeth van de Club van Relaxte moeders, die naast haar Facebook communitie met ruim 132.000 zeer betrokken volgers, net haar eigen blog heeft gelanceerd.

“We kijken terug op een geslaagd event”, aldus initiatiefneemster Esther Buitendijk van Blogstreet. “Influencers worden steeds belangrijker voor merken in hun mediastrategie. Voor ons is het dus logisch om juist de mama blogs op een dag als vandaag in het zonnetje te zetten en te verbinden aan mooie merken.” Zoals elk jaar, vind ook volgend jaar in september de volgende editie van de Dutch Mom Blog Awards plaats.

dmba16-jeomi-shamilla-folkerts-winnaars2

No comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *