Welke zorgverzekering kies jij dit jaar?

Welke zorgverzekering kies jij dit jaar?

1 november 2020 0 Door Redactie

Als je in Nederland woont is het verplicht om een zorgverzekering te hebben. Een zorgverzekering dekt de noodzakelijke, op genezing gerichte zorg. Sinds 1 januari 2006 is deze regel verplicht. Een basisverzekering dekt helaas tegenwoordig steeds minder. Dit zorgt ervoor dat meer mensen toch een aanvullende verzekering afsluiten. Hoe hoger de premie per maand is, hoe meer je gedekt bent.

Een aanvullende verzekering zou handig kunnen zijn als je bijvoorbeeld een sport beoefend waar een hoge kans is om een blessure te krijgen. Als je een blessure hebt, word je vaak verwezen naar een fysiotherapeut. Behandelingen bij een fysiotherapeut zitten tegenwoordig helaas niet meer in het basispakket dus moet je hiervoor een aanvullende verzekering hebben. Ook kan je natuurlijk beslissen om ervoor te kiezen om dit zelf te betalen, maar dat kan tot hoge kosten oplopen.

Ook als u kiest voor een aanvullende verzekering, zijn daar weer heel veel varianten van.

Elk jaar zijn er weer veranderingen ontremd de vergoedingen en kwantiteit van de dekkingen. Dus als je van plan was om naar een andere zorgverzekering over te stappen zal de zorgverzekering 2021 anders zijn dan afgelopen jaar, of de jaren ervoor.

Om te bekijken wat er veranderd is qua dekking van de basisverzekering kan je heel gemakkelijk kijken op websites van zorgvergelijkers. www.zorgkiezer.nl is een websites die alle zorgverzekeringen voor jou vergelijkt.

Wel is het handig om van tevoren te besluiten wat jouw zorgwensen zijn en wat je nou echt nodig hebt qua zorg. Ga je dit jaar voor een basisverzekering? Of ga je voor een aanvullende? Hoe hoog wil je het eigen risico hebben? Dit zijn allemaal belangrijke dingen om eerst zelf te besluiten.

Als je dit allemaal besloten hebt, kan je deze zorgwensen heel gemakkelijk invoeren op de websites van zorgvergelijkers. Zij zetten dan alles gemakkelijk voor jou op een rijtje waardoor jij gemakkelijk een keuze kan maken.