Waarom zoveel mensen de ballgag een leuk seksspeeltje vinden

Waarom zoveel mensen de ballgag een leuk seksspeeltje vinden

17 juli 2020 Uit Door Redactie

Van alle seksspeeltjes is de ballgag misschien wel een van de meest spannende. Het kan echter ook gevaarlijk zijn. De kans is groot dat dit juist de reden is dat zoveel mensen het spannend vinden. Een ballgag is in het Nederlands ook wel een mondknevel en het heeft een paar kenmerken:

  • het wordt geplaatst in de mond van de gebruiker
  • het voorkomt dat je kunt praten
  • je kunt je mond ook niet volledig sluiten 
ballgag

Waarom is het gevaarlijk?

Vooropgesteld is natuurlijk dat er veel mensen zijn die plezier beleven aan de ballgag. Dat komt doordat sommige mensen het prettig vinden om tijdens de seks een onderdanig gevoel te krijgen. Ook voor mensen die het fijn vinden om niet te kunnen praten of die het fijn vinden als hun partner niet kan praten, is dit een perfect speeltje. Maar gevaar ligt op de loer wanneer je niet kunt communiceren. Want hoe moet je het dan aangeven als je ergens niet blij mee bent of iets niet wil doen? De enige manier om dat te doen is door af te spreken met je partner dat bepaalde klanken of handgebaren betekenen dat je wil stoppen. Het is daarom dat veel mensen afraden om de ballgag te gebruiken met iemand die je niet kent en vertrouwt.

ballgag

Online kopen

Er heerst nog altijd een beetje taboe op seksspeeltjes. Gelukkig kun je tegenwoordig alles online kopen. Daardoor hoef je niet met je rode kop een winkel in te lopen en erom te vragen.