Waarom is het handig om een condoom te gebruiken?

Waarom is het handig om een condoom te gebruiken?

2 september 2021 0 Door Redactie

Onder zowel jongeren als volwassenen is seks een veel besproken onderwerp. De ene persoon heeft een vaste bedpartner, terwijl de ander het liefst elke dag met iemand anders onder de lakens duikt. Ongeacht de situatie is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat je op een veilige manier vrijt. De meest gekozen optie hiervoor, is om een condoom te gebruiken. In dit artikel leggen we uit waarom je een condoom zou moeten gebruiken en hoe je de juiste kiest. 

 

Voorkom een zwangerschap

Vooral als je regelmatig van partner wisselt is het zeer aan te raden om een condoom te gebruiken. Je weet namelijk niet of je bedpartner zelf al gebruik maakt van een vorm van anticonceptie en kunt daarom beter voor zekerheid kiezen. Door met een condoom te vrijen, verklein je de kans op een zwangerschap behoorlijk. 

 

Je loopt minder snel een geslachtsziekte op

Een andere reden om een condoom te gebruiken is omdat je een aanzienlijk kleinere kans loopt op een geslachtsziekte. Zowel bij orale seks als seksuele penetratie is het daarom verstandig om een condoom te gebruiken. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeft een condoom absoluut niet vervelend te zitten. Zo heb je erg veel verschillende soorten condooms en is er altijd wel een model te vinden dat zowel voor de man als voor de vrouw prettig is. 

 

De juiste condooms zorgen voor extra genot

Een andere reden om een condoom te gebruiken is omdat er ook modellen op de markt zijn die het vrijen juist nog fijner maken. Zo heb je bijvoorbeeld condooms met een speciale glijmiddel, maar ook modellen met ribbels erop. Probeer een aantal verschillende modellen uit en kom erachter of er eentje tussenzit die je echt prettig vindt. 

 

Waar kun je terecht voor condooms?

Condooms kan je op erg veel plekken kopen. Zo kun je ervoor kiezen om de condooms te kopen bij de kruidvat of Albert Heijn, maar daarnaast is het ook mogelijk om ze te bestellen bij een sekswinkel of webshop. Indien je op zoek bent naar een ander soort model, dan is het aan te raden om langs de sekswinkel te gaan of ze via een webshop te bestellen. Het voordeel van een webshop is in dit geval dat je prettig vanuit huis de verschillende opties door kunt nemen en de deur niet uit hoeft om de condooms uiteindelijk in huis te krijgen. Daarnaast is het in de meeste gevallen ook nog goedkoper om de condooms te bestellen. Dit omdat een webshop geen fysieke winkel heeft waarvan de huur en het personeel betaald moet worden.