Waar moet je opletten als je bij een webshop koopt?

Waar moet je opletten als je bij een webshop koopt?

28 juli 2020 Uit Door Redactie

Tegenwoordig kan je niet meer om de vele webshops heen. Veel fysieke winkels lijden hieronder maar dat komt dan voornamelijk omdat ze zelf niet meegaan in de e-commerce. Hierdoor lopen ze omzet mis door alleen maar te geloven in de stenen winkels. Waar je binnen winkels altijd een gevoel krijgt, daar is dat bij een webwinkel wel lastiger. Krijg je jouw pakketje wel binnen? We geven je een aantal tips waar je op kan letten bij het kopen bij een webshop.

Webwinkel keurmerk

Een van de belangrijkste dingen om op te letten is toch wel het webwinkel keurmerk. Al moet ik wel eerlijk zeggen dat je hier gewoon voor moet betalen om deze te verkrijgen. Hierdoor is dit niet waterdicht. Wel worden deze keurmerken ingetrokken als blijkt dat webshops helemaal niet veilig zijn. Op zo’n moment ben je natuurlijk wel al te laat.

Reviews

Wil je weten of een webshop wel waarmaakt wat ze vertellen? Check de reviews dan! Ook hierin kunnen bepaalde winkels behoorlijk sjoemelen, kijk daarom op websites als trustpilot om zeker te zijn van de reviews. Op de website zelf kunnen sommige shops nog wel eens liegen en zelf reviews schrijven. Hierdoor weet je niet zeker of die reviews wel kloppen.

Prijzen

Je hebt het vast wel eens gehoord, als het te mooi is om waar te zijn dan is dat ook zo. Veel malafide webshops krijgen veel bezoekers omdat ze prijzen hanteren die niemand kan hanteren. Hierdoor denken veel mensen dat het een super goedkope shop is en bestellen ze er hun spulletjes. Uiteindelijk zijn ze veel duurder uit omdat ze hun spullen nooit krijgen.

Waar kan je veilig bestellen?

Natuurlijk zijn er gigantisch veel shops waar je wel veilig kan bestellen. Denk dan aan een Bol.com, Wehkamp, The Little Green Bag, Coolblue en de Hema.