Vegan gezichtsverzorging om je huid op te vrolijken.

14 juli 2021 0 Door Redactie

Een goede huidbehandeling die onze teint gezond en gebaseerd is op enkel plantaardige producten valt zeker te overwegen als je wil overschakelen naar vegan. Veganistische en dierproefvrije producten, met name vegan gezichtsverzorging ,is een perfecte manier om de huid te zuiveren, tevoeden en te hydrateren. Het vertraagt tekenen van veroudering zoals rimpels en pigmentvlekken en geeft de huid zijn natuurlijke teint.  

Extra aandacht voor goede gelaatsverzorging is niet verkeerd 

De beste vegan gezichtsverzorging en -maskers hydrateren de huid en zijn gemakkelijk aan te brengen. Ons gelaat heeft veel te verduren: zon, wind, make – up, vervuilende stoffen in de lucht…zorgt ervoor dat we onze huidbarrière moeten herstellen. 

Pluspunten van vegan gezichtsverzorging

  • Geschikt voor alle huidtypes 
  • Zacht voor de gevoelige huid 
  • Vrij van schadelijke chemicaliën 
  • Dermatologisch getest 
  • Bevat anti-aging eigenschappen  

Waarop letten bij aankoop van vegan verzorging? 

Als consument word je snel om de tuin geleid. De term ‘vegan’ is trendy, dus trap niet in de verkoopstrucs. Wil je zeker zijn dat je product geen dierlijke producten of ingrediënten van dierlijke oorsprong bevatten, volg dan  

deze tips: 

  • 100% vegan heeft een keurmerk dat wordt verkregen via een toelatingsprocedure. 
  • Elke verpakking bevat een ingrediëntenlijst. Zoek naar de term ‘Allergenen’. Die bepaalt of er al dan niet dierlijke producten in verwerkt zijn. De meest gebruikte dierlijke ingrediënten zijn: Denk bijvoorbeeld aan: weipoeder, eiwitten, botervet, lactose, melkpoeder, vitamine D3 En de en E-nummers :(E441) gealtine, (E903) shellak , (E120) karmijnzuur ,(E901)bijenwas . 

Vegan staat niet gelijk aan duur. Bij de betere drogisterij vind je zeker wat.  

Misschien vergt de overschakeling naar een productlijn die bij jouw huid past, wat zoekwerk. Geef dan ook je huid te tijd om te wennen.