Stappenplan voor een rollator kopen

Stappenplan voor een rollator kopen

22 juni 2020 Uit Door Redactie

Een rollator kopen kan best lastig zijn! Er zijn tegenwoordig talloze mogelijkheden, wanneer je op zoek gaat naar een geschikt model. Kies je voor een rollator voor buiten? Vind je het prettig om korte bochten te kunnen maken in huis met een rollator voor binnen? Ga je voor een haak aan de zijkant van de rollator, of moet deze worden voorzien van een mandje? Bovenal biedt een rollator je meer stabiliteit in huis en op straat. Het verkleint de kans op een valpartij en daarmee op ernstig lichamelijk letsel. Zeker wanneer je slecht ter been bent, kan een rollator de uitkomst voor je zijn. Heb jij de aanschaf van dit hulpmiddel al eens overwogen?  

Rollator kopen biedt verschillende voordelen 

Het belangrijkste voordeel wat een rollator kopen je oplevert, is een verbeterde stabiliteit op straat. Daarbij vergroot de aanschaf van een rollator het comfort onderweg. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om kort te pauzeren en plaats te nemen op het zitje aan de bovenkant. Op het moment dat je goed uitgerust bent kun je aan het volgende deel van de wandeling beginnen. Het mandje aan de voorzijde van een rollator voor buiten biedt je het voordeel dat je boodschappen niet aan de handvaten van de rollator hoeft te hangen of zelf vast hoeft te houden. 

Belangrijke factoren bij een rollator kopen 

Let bij een rollator kopen op een aantal belangrijke punten. Kijk bijvoorbeeld goed naar het formaat hiervan. De meeste rollators zijn geschikt voor mensen met een lengte tussen de 1,60 en 1,85 meter. Mocht je langer zijn dan 1,85 meter of een breder postuur hebben, dan zijn deze rollators minder geschikt. De meeste winkels bieden modellen aan die groter zijn. Ook het op de juiste wijze instellen van de hoogte van een rollator is belangrijk. Op internet kun je hier instructies voor vinden.