Soorten damesschoenen

Soorten damesschoenen

7 juli 2020 Uit Door Redactie

Onze voeten zijn een erg belangrijk onderdeel van ons lichaam. We lopen er dagelijks op en ze moeten dan ook goed beschermd worden. Daarom werd ongeveer 8000 jaar v.C. de eerste schoen al ontworpen. Deze bestond eigen alleen uit een houtenplankje met een simpel touwtje eromheen. Later werden er schoenen gemaakt van andere materialen zoals stro en touw. In het jaar 1200 werden de eerste klompen ontwikkelt. Deze werden in heel Europa al gedragen. Jaren later werden er nog verschillende laarzen gemaakt maar in 1917 werd de eerste sneaker gemaakt. En in 1900 werden de eerste pumps op de markt gebracht. Schoenen bieden bescherming tegen kou, harde ondergrond, vuil of scherpe voorwerpen.

Schoenen voor in huis

Sommige mensen vinden het prettig om op blote voeten in huis te lopen en sommige mensen houden ervan om toch ook binnen huis iets om hun voeten te hebben. Het kan allemaal. Velen van ons zullen een paar pantoffels hebben die ze na een lange dag werken lekker aan kunnen doen. Ook zijn er speciale huis sokken ontwikkelt. Dit zijn lange, wollen sokken met anti slip aan de onderkant. Want als je een gladde vloer hebt kan dit nog wel eens lastig zijn.

Vrije tijds schoenen

Iedereen kiest natuurlijk zelf wat voor schoenen hij of zij draagt in zijn vrije tijd. Soms krijg je kledingvoorschriften van je werk waar je je dan aan moet houden. Maar in je vrije tijd mag je er natuurlijk zelf voor kiezen. Voor de meeste jongeren maar tegenwoordig ook steeds meer bij volwassenen te zien is een sneaker een schoen waar je erg veel mee kan. Voor veel mensen is deze schoen de oplossing, ze lopen heel erg comfortabel en ze zien er modieus uit. Ook veel designermerken hebben tegenwoordig sneakers op de markt gebracht. Mason Garments voor dames of Mason Garments voor heren zijn erg populair. Ook merken zoals Gucci, Dior en Balenciaga hebben verschillende statement sneakers ontwikkelt.  

Uitgaansschoenen

Vrouwen vinden het leuk om tijdens een diner of tijdens een feestje mooie hakken aan te doen. Blokhakken lopen meestal een stuk comfortabeler dan stiletto’s. Stiletto’s hebben een hele dunne hak waardoor het soms wat onstabiel loopt maar voor tijdens een diner is dit een hele mooie schoen. Een gewilde schoen bij veel vrouwen is ook het enkellaarsje. Toch chique door het hakje wat eronder zit maar ze lopen nog comfortabeler dan hakken. Deze heb je ook in allerlei soorten en kleuren. Van cognac kleurig tot zwart.