Schleich boerderij speelgoed: leerzaam spelen

Schleich boerderij speelgoed: leerzaam spelen

4 augustus 2020 Uit Door Redactie

Kinderen lijken een eindeloze fantasie te hebben. Wanneer je ze iets geeft waarmee ze kunnen bouwen en hun fantasie kunnen gebruiken, dan gaan ze soms helemaal op in het spelen. Iets waar ik zelf erg over te spreken met is het Schleich Boerenleven speelgoed. Dit is kwalitatief hoogwaardig speelgoed en het is ook nog eens een leerzame manier van spelen. Kinderen leren namelijk spelenderwijs over de boerderij en over de dieren. In deze blog vertel ik jullie daarom graag wat meer over dit speelgoed merk.

Realistisch speelgoed

Schleich is een Duitse speelgoed fabrikant dat werd opgericht in 1935. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste speelgoedproducenten in het land en ook internationaal is het een grote naam. Schleich Farm World is dan ook een bekende serie uit de verschillende thema’s die ze hebben uitgebracht.

Schleich staat er om bekend dat het speelgoed zeer realistisch is nagemaakt. Daarbij zijn de dieren en alle bijbehorende stallen, accessoires en sets, op schaal gemaakt. Hierdoor leren kinderen ook meer de dieren herkennen zoals ze natuurgetrouw zijn.  

Tablets en computerspelletjes zijn natuurlijk hartstikke leuk voor de kinderen van nu. Je kunt er veel mee en kinderen kijken wat af. Maar het spelen met fysiek speelgoed stimuleert de motorische vaardigheden en het maken van een verhaal. Hun creativiteit en fantasie wordt namelijk op een speelse manier geprikkeld.

Het boerenleven speelgoed van Schleich is volgens de website van Schleich in principe geschikt voor kinderen van drie tot acht jaar. Wanneer je kinderen al wat ouder zijn, dan zijn de uitbreidingsets een leuke optie. Zelf denk ik dat een leeftijd niet eens zoveel uitmaakt. Het kan soms heerlijk zijn om de grappigste verhalen te verzinnen over de boerderijdieren.  

Sets en uitbreidingen

Bij het boerderij speelgoed heb je alle typische boerderijdieren die met veel details zijn afgewerkt. Je hebt gebouwensets voor de basis van de boerderij en alle boerderij dieren. Naast de boerderijdieren kun je ook honden of paarden aanschaffen. Er is voor de paardenliefhebber zelfs een heel parcours en kleine verzorgspulletjes te koop. Je hebt dus tal van dierensoorten die je kunt verzamelen en verder kunt uitbreiden.

Schleich Boerenleven bestel je gemakkelijk online

Het speelgoed van Schleich is snel en gemakkelijk online te bestellen. Je kunt zo rustig uitzoeken welke sets je zou willen hebben. Animal-toys.nl heeft een ruim assortiment met Schleich Boerenleven speelgoed. Bestel je hier het speelgoed, dan heb je het zelfs de volgende dag al in huis. Je betaalt geen verzendkosten wanneer je voor meer dan 50 euro aan speelgoed zou bestellen. Dat is natuurlijk mooi meegenomen!