Plafondlampen – perfecte algemene verlichting op kantoor

26 maart 2021 0 Door Redactie

Plafondlampen zijn echte allrounders

Ergonomisch onjuiste of te weinig verlichting leidt tot hoofdpijn, duizeligheid, nervositeit en tekenen van vermoeidheid. De prestatie is sterk afhankelijk van de verlichting. Plafondlampen zijn de geprefereerde oplossing en de optimale keuze in elk kantoor. Ze zorgen voor de nodige basisverlichting in de ruimte. Goede plafondlampen produceren helder, gelijkmatig licht. Indien nodig kunnen ze ook een gerichte lichtkegel of gezellig licht creëren. De mogelijkheden zijn legio. Zoals de naam al doet vermoeden, worden plafondlampen aan het plafond bevestigd. Kabels werk je daardoor moeiteloos weg. Qua optiek zijn er veel modellen beschikbaar, van subtiel en klassiek tot extravagant, opvallend en modern.

Verschillende plafondlampen voor elke behoefte

Er zijn verschillende plafondlampen, bijvoorbeeld het LED paneel , rasterlampen, hang- en pendellampen of LED inbouwspots. Voor elke behoefte en smaak zijn de juiste plafondlampen verkrijgbaar. Voor kleine kantoren zijn ronde of vierkante plafondlampen die gelijkmatig verdeeld zijn vaak voldoende. Als alternatief kun je ook kiezen voor een langwerpige lamellenlamp. Ook inbouwspots en spots zijn populair.

Energiebesparende LED-plafondlampen

Wil je veel elektriciteit besparen, kies dan voor de zuinige, zuinige en duurzame LED plafondlampen. Energieverbruik is een zeer belangrijke factor, vooral in kantoren. Hier brandt het licht vaak de hele dag. Daarom genieten de led lampen een toenemende populariteit. De zeer goede energie-efficiëntie is een groot voordeel ten opzichte van klassieke gloeilampen.

Plafondlampen zijn de perfecte keuze in elk kantoor. Ze vertegenwoordigen de basisverlichting Bij goede armaturen wordt het licht gelijkmatig en verblindingsvrij verdeeld. Ze creëren werkomstandigheden zonder vermoeidheid. De lichtkleuren daglicht, koud en neutraal wit worden aanbevolen. Ze zorgen voor een goede concentratie en verhogen de productiviteit. Doorslaggevende factoren voor het aantal plafondlampen en de gekozen helderheid zijn de grootte en hoogte van de ruimte en de kleur van de wanden en plafonds. Lichte oppervlakken reflecteren sterker dan donkere. LED-lampen in de plafondlamp zijn beduidend energiezuiniger, duurzamer en milieuvriendelijker en daarom een ​​optimale keuze.