Met een fotocamera op pad, dat maakt je wandeling leuker

Met een fotocamera op pad, dat maakt je wandeling leuker

31 mei 2021 0 Door Redactie

Wandelen is, sinds het uitbreken van de coronacrisis, volkssport nummer 1. Dat wil zeggen dat heel veel mensen ervoor kiezen om dagelijks een rondje te wandelen. Als afwisseling tussen het thuiswerken door. Het is altijd goed om regelmatig een frisse neus te halen. Je kunt die wandeling nog leuker maken door er een echte activiteit van te maken. Zo kun je bijvoorbeeld iedere dag hetzelfde rondje lopen maar de ene keer linksom en de andere keer rechtsom. Het zal je verbazen hoeveel meer je ziet als je eens een andere kant op loopt. Je kunt er ook voor kiezen om iedere dag je fotocamera mee te nemen. Maak met die fotocamera iedere dag een foto op dezelfde plek. Je ziet dan, heel langzaam, het uitzicht veranderen.

Welke fotocamera neem je mee op je wandelingen?

Je kunt online iedere fotocamera kopen die je maar wilt. Of je nu gaat voor een spiegelreflexcamera, een systeemcamera of een compactcamera er is altijd een fotocamera die zal voldoen aan jouw wensen. Kies een camera die fijn in de hand ligt en die niet te zwaar is. Die niet lastig is in het gebruik en waar je met één lens toe kunt. Een camera die je gemakkelijk voor de dag kunt halen op het moment dat je een foto wilt maken. En natuurlijk een camera die gemakkelijk scherpstelt, zonder dat je daar al te veel moeite voor hoeft te doen.

Ga je een weekendje weg met je vriendinnen?

Dan is een instantcamera wel een heel leuk idee. Je kunt snel en gemakkelijk een leuke foto maken die je ook direct afdrukt. Voor je het weet heb je een hele stapel foto's van alle leuke momenten die jullie meemaken. Je kunt daar dan weer heel gemakkelijk een collage van maken of de foto's op een prikbord hangen. De leukste foto's van iedere vriendin kun je ze cadeau doen.

Kies de camera die bij je past

Wil je graag een camera maar weet je nog niet voor welk model, type of merk je moet gaan? Dan kan het een idee zijn om een van de superstores van Kamera Express te bezoeken. Daar zijn alle camera's aanwezig en kun je deze vasthouden en voelen of deze bij je past. De medewerkers van de winkels zijn zeer goed geïnformeerd en kunnen je voorzien van alle informatie die je nodig hebt. Je kunt dan een weloverwogen keuze maken. Ook alle benodigde accessoires kun je hier aanschaffen.