Hoe kom jij deze corona-winter door?

Hoe kom jij deze corona-winter door?

5 januari 2021 0 Door Redactie

Door het COVID-19 virus zit iedereen veel thuis, en jij waarschijnlijk ook! We studeren thuis, we werken thuis en ook ‘s avonds is het nu verboden om nog de straat op te gaan. Dit is niet zo erg, maar wat wel lastig blijft is om er nog verzorgd uit te zien nu de kappers en schoonheidssalons allemaal dicht zijn. Gelukkig zijn er zeker nog opties om jezelf te verzorgen en er goed goed uit te zien. Zodat je straks, als de lockdown voorbij is, weer kunt stralen in je favoriete restaurants, cafés en andere horecagelegenheden! Lees mijn tips voor een verzorgde uitstraling hieronder in mijn blog. 

Tip 1: Ga naar buiten 

Mijn eerste tip is om af en toe eens een wandelingetje te gaan maken buiten. Omdat we namelijk nu veel binnen zitten, zitten we ook veel in verwarming en droge lucht. Dit heeft op veel dingen effect. Je huid bijvoorbeeld zal veel droger zijn dan normaal en hierdoor kunnen onzuiverheden en roodheid ontstaan. Daarnaast kan je meer last hebben van gebarsten lippen en andere (niet uiterlijk gerelateerde) klachten zoals vermoeidheid, slechte concentratie, een koud gevoel, enzovoort. Het is dus heel goed om af en toe even buiten te komen en een lange wandeling te maken. Voor een verzorgde huid en lippen, maar ook voor veel andere dingen dus! 

Tip 2: Arganolie 

Mijn tweede tip is om eens te kijken op de website Arganwinkel.nl. Deze website verkoopt arganolie, wat 100% natuurlijke olie is, voor verschillende schoonheids doeleinden. Ook dit kun je voornamelijk in de winter en als je zoveel thuis zit enorm goed gebruiken. Arganolie wordt bijvoorbeeld gebruikt voor verschillende doeleinden in het gezicht zoals als middel tegen wallen, als middel tegen mee-eters en als middel tegen acne of puistjes. Daarnaast is arganolie ook heel goed voor de huid, bijvoorbeeld als je last hebt van een droge of vette huid, vervellen of eczeem. Tot slot kan arganolie ook gebruikt worden voor je haar en (wat veel mensen niet weten) je hoofdhuid! Tegen roos of droge hoofdhuid werkt het namelijk enorm goed. 

Tip 3: Tijd om te slapen! 

Tot slot is mijn tip om juist deze tijd goed te gebruiken en te zorgen dat je voldoende slaap krijgt. Normaal gesproken heb je natuurlijk feestjes en borrels in het weekend (en misschien ook wel doordeweeks), maar nu je dit niet hebt kun je eindelijk uitrusten en bijslapen! Ook genoeg slaap heeft namelijk een enorme invloed op hoe je eruit ziet en, geloof het of niet, als je een paar weken goed slaapt zul je dit zeker aan jezelf gaan zien. Ga dus lekker optijd naar bed, maar zorg wel dat je niet té veel slaapt. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je je sloom voelt of hoofdpijn hebt, dus een beetje op tijd uit bed is nog steeds een goed idee. En als je je 8 uur slaap gewoon hebt gehad zul je merken dat je je ‘s ochtends ook uitgerust voelt en helemaal ready bent om je bed uit te gaan, ondanks dat het vroeg is!