Geen regels en kosten

Geen regels en kosten

16 december 2020 0 Door Redactie

Wil je een creditcard maar wil je geen regeltjes en kosten, dan is een prepaid creditcard de geschikte kaart voor jou. Met deze vorm creditcard stort je zelf geld van je bankrekening op je kaart, ideaal als je zelf de controle wilt houden en nooit in de problemen wil komen. Geen rekeningen achteraf en geen verrassingen die later worden afgeschreven. Verder werkt de kaart wel als een gewone creditcard, de enige limiet is de limiet die je het op de kaart. Met ideal zet je makkelijk geld op de kaart want je vervolgens kunt gebruiken.

Niet overal te gebruiken

In tegenstelling tot een normale kaart kun je met een prepaid creditcard niet overal betalen, het boeken van een hotelkamer of het huren van een auto kan nog wel wat problemen geven. Dit komt omdat er een beperkte bestedingslimiet bij een prepaid uitvoering is, dit is bij een normale creditcard minder beperkt. Ook producten kopen bij een buitenlandse webshop kan nog wel eens moeilijker zijn, hier dien je wel rekening mee te houden bij de aanschaf van een prepaid kaart. Wel kan je de kaart gebruiken als je een BKR registratie hebt, dit omdat je geld direct van je eigen bankrekening op de kaart zet. 

prepaid creditcard

Eenvoudige kaart zonder extra’s

Met een prepaid creditcard kun je betalen en dan heb je het ook direct gehad, alle extra’s die je hebt bij een normale kaart is bij een prepaid variant geen sprake van. Welke kaart je ook aanschaft bij iedere aanbieder zijn de kaarten gelijk, geen verzekeringen of andere opties die eventueel geld kunnen kosten. Je doet er eenvoudig betalingen mee zonder poespas, precies waarvoor je de kaart hebt aangevraagd. Het enige verschil wat je eventueel kunt hebben is het maximale bedrag wat je overmaakt vanaf je bankrekening. Bij de meeste kaarten heb je ook een bepaald bedrag per jaar wat je over mag maken.