Eindelijk komt er een eind aan

Eindelijk komt er een eind aan

31 augustus 2020 Uit Door Redactie

Na een aantal jaar hard gestudeerd te hebben, is eindelijk het einde in zicht en daar ben ik ontzettend blij mee. Ik ben na mijn middelbare school gelijk doorgegaan met een vervolgopleiding. Tijdens mijn studie ben ik nog wel thuis blijven wonen, want dat was financieel gezien de verstandigste keuze. Daardoor had ik nog weinig lasten en kosten en kon ik nog door blijven sparen. Daarnaast was het ook niet perse nodig om op kamers te gaan, want ik had het thuis nog prima naar mijn zin en mijn ouderlijk huis lag dichtbij mijn hogeschool. Nu er naar vier jaar toch een einde begint te komen aan mijn opleiding, ben ik gaan kijken naar beschikbare woningen. Als ik eenmaal mijn diploma heb, ben ik ook verzekerd van een voltijd baan. Dat is erg belangrijk voor als je op jezelf gaat wonen, want je zal rekening moeten houden met veel meer kosten. Wegens het wereldwijde virus heeft er nog een paar maanden vertraging gezeten in mijn afstudeertraject, maar een paar weken geleden heb ik het goede nieuws ontvangen dat ik geslaagd ben. Dat was een grote opluchting en ontzettend goed nieuws.

Op zoek naar een nieuwe plek

Na het behalen van mijn diploma is er een nieuw hoofdstuk aangebroken in mijn leven. Ik ben tijdens de laatste maanden van mijn opleiding al rond wezen kijken naar een aantal beschikbare woningen. Echter was het aanbod redelijk schaars wat betreft een woning. Maar via een goede kennis van mijn ouders heb ik toch de beschikking gekregen over een leuke woning en daar was ik ontzettend blij mee. Het was ook erg fijn dat er nog vrij weinig meer aan het huis hoefde te gebeuren, want ik kon er gelijk in. Het huis had alleen een nieuw likje verf nodig en nog wat andere kleine aanpassingen. Ik heb vervolgens al mijn spullen ingepakt en ik ben vervolgens alles gaan vervoeren naar mijn nieuwe plekje. Daarna ben ik gelijk aan de slag gegaan met de inrichting van de woning.

Toch nog wat aanpassingen moeten doen

Naast dat het huis een likje verf nodig had, moesten er ook nog nieuwe plinten geplaatst worden. Maar gelukkig waren dat geen grote klussen en dat heb ik samen met mijn broer kunnen doen. Er werd nog wel gebruik gemaakt van oude spaarlampen. Ik heb er een aantal vervangen voor led lampen. Ook heb ik een led paneel geplaatst in mijn badkamer. Het was iets dat ik tegen kwam in een woonmagazine en dat vond ik erg mooi.