Een stoel met een staartje

Een stoel met een staartje

28 september 2020 Uit Door Redactie

De leukste herinneringen aan mijn schoolperiode zijn toch wel van de toneelproducties geweest waaraan ik heb meegedaan. Het was altijd een gezellige groep en hoewel we het natuurlijk leuk vonden om creatief bezig te zijn, ging het ons meer om de leuke tijd die we beleefden dan om de kwaliteit van het stuk dat we speelden. Ik zou niet weten of de voorstellingen eigenlijk wel boeiend waren, maar onze ouders waren natuurlijk altijd vol lof en dat was voor ons goed genoeg. Omdat ik er zulke goede ervaringen mee had, heb ik ook tijdens mijn studententijd meegedaan aan een toneelstuk. Ik belandde wederom in een leuke groep. We waren natuurlijk niet professioneel, maar ik durf wel te zeggen dat de kwaliteit vergeleken met de producties van mijn schooltijd wat beter was. We hadden dan ook een professionele regisseur. Als dank voor haar inspanningen hadden we haar een echte regisseursstoel gegeven en achterop ‘director’ laten drukken. Die stoel kreeg nog een staartje.

Andere doeleinden

Op een leuke camping in Frankrijk liep ik nietsvermoedend richting mijn tent. Ineens zag ik iemand met kort, zwart haar in een stoel zitten met achterop ‘director’ erop. Dit kon niet missen: het was Nina, de regisseur uit mijn studententijd. Ik liep langs haar, terwijl ik hardop zei dat dit maar één iemand kon zijn, namelijk de grote Nederlandse regisseur Nina. Het was een leuk weerzien. Ze nodigde me uit voor een kopje thee en we haalden herinneringen op aan de groep en het toneelstuk waar we elkaar van kenden. Vervolgens vertelde ze over de stoel. Dat ze deze niet gebruikte tijdens het regisseren van andere toneelstukken, maar wel voor allerlei andere doeleinden. Aangezien een regisseursstoel zo makkelijk in te klappen en mee te nemen is, gebruikte ze hem als ze landschappen ging schilderen. Ook als ze op de vrijmarkt stond tijdens Koningsdag, was ze erg blij met het stoeltje. En uiteraard voor de vakanties op de camping ging de stoel altijd mee de auto in. Dat bracht mij op een idee.

Handig en origineel

Soms kan het behoorlijk peinzen zijn om een origineel cadeau voor iemand te kopen. Zeker als je met een groep mensen iets geeft, wil je graag dat het cadeau wel een beetje indruk maakt. Dat het grappig of verrassend is, dierbaar of precies wat diegene wilde. Toen Nina vertelde waar ze de regisseursstoel voor gebruikte, ging ik eens online kijken wat voor exemplaren er te krijgen waren. Ik kwam erachter dat je ze in superleuke stoffen kon krijgen en besloot dat dit het perfecte cadeau is voor zoveel mensen en voor zoveel gelegenheden. Je kan ze geven aan een bruidspaar met het idee dat ze daar op hun diamanten bruiloft nog steeds naast elkaar op zitten, als cadeau voor een jubileum van iemand met een eigen bedrijf, als verjaardagscadeau aan degene met wie je altijd met vakantie gaat, noem maar op. Zo’n stoeltje is altijd handig en het is een erg origineel en leuk cadeau vind ik! Wie weet dat jij als lezer zo ook op een goed idee bent gebracht!