Droom je weleens over brand? Dit zit erachter

Droom je weleens over brand? Dit zit erachter

12 augustus 2020 Uit Door Redactie

Dromen over brand. Bijvoorbeeld in je eigen huis, of op een andere plek die je lief is. Een dergelijke droom maakt je nachtrust er natuurlijk niet meer ontspannen op. Maar maak je geen zorgen: vaak kun je een droom over brand zien als een boodschap van jouw eigen spirituele gidsen. Zo kan het zijn dat het vuur symbool staat voor onverwerkte of nog niet geuite emoties over een kwestie die jou bezighoudt. Nu is het weliswaar belangrijk dat je je emoties zorgvuldig kanaliseert, maar ze helemaal niet uiten, dat is ook weer niet de bedoeling. Mocht je precies willen weten wat een droom over een brand voor mogelijke oorzaken kan hebben, ga dan eens in gesprek met een specialist op het gebied van dromen en de herkomst ervan. Mocht je dit doen, dan is het handig om zo veel mogelijk details over je dromen paraat te hebben. Je dromen onthouden, dus. Dat is om onderstaande redenen ook belangrijk:

• Elke droom zou een bepaalde betekenis kunnen hebben. Hoe meer dromen je onthoudt, hoe meer je over jezelf kunt leren.

• Van dromen kan een voorspellende waarde uitgaan. 

• Een droom kan een boodschap bevatten, bijvoorbeeld over mogelijke kansen of bedreigingen.

Dromen over brand

Hoe help je jezelf je dromen te onthouden?

Goed, dat het belangrijk is je dromen te onthouden, dat weten we nu. Echter blijkt het voor veel mensen lastig te zijn om daadwerkelijk hun dromen goed te onthouden. Daarom vind je hieronder enkele tips die dit je hopelijk iets makkelijker maken:

• Voordat je gaat slapen is het belangrijk dat je je concentreert op je doel: je dromen onthouden. Mediteren helpt hierbij.

• Zorg dat je ontspannen bent bij het slapen gaan en dat je vervolgens lang genoeg slaapt.

• Word je wakker? Concentreer je dan even goed op de zojuist beleefde droom en probeer details terug te winnen.• Schrijf direct op wat je je kunt herinneren. Pen en papier heb je dan natuurlijk al naast je bed liggen.

Dromen over brand