De tuin alvast gereed voor 2021

De tuin alvast gereed voor 2021

18 oktober 2020 Uit Door Redactie

Dat we nu midden in de herfst zitten en naar de winter gaan, dat is niemand ontgaan uiteraard. Maar dat betekend niet dat we alvast aan de lente en zomer van volgend jaar kunnen denken. Ook al is die voor ons gevoel nog heel ver weg. Hij is dichterbij dan we denken. Want de tijd vliegt voorbij. 

 

Toe aan een nieuwe tuinset?

Het klinkt allemaal onlogisch om in de winter een tuinset kopen. Maar vaak in de herfst en winter zijn de afgeprijsd en kan jij voor een mooie prijs een nieuwe tuinset kopen. En wie weet heb jij een mooie overkapping in de tuin. Dan kan je er nu al van genieten met een fijn kampvuurtje. Maar dan ben je al wel klaar voor de lente en zomer van volgend jaar waar je er dan vol gebruik van gaat maken. Zie jij je al weer zitten met een lekker drankje in de hand, de bbq aan en het zonnetje nog hoog aan de hemel? Nu kan je er met, als er een lekker herfstzonnetje staat, met een lekker kopje thee nog even genieten van de frisse buitenlucht. Dat doet je natuurlijk goed om zo, of je dag te beginnen, of je dag te eindigen.

 

Zijn alle planten en bloemen al winter klaar gemaakt?

Dit is natuurlijk belangrijk. Al kennen we geen hele strenge winters meer, toch kan er in de avond flink wat graden onder nul komen. En dan kunnen de bloemen en planten uiteraard bevriezen. Dit kan natuurlijk nadelig zijn, omdat ze dan in de lente en zomer niet meer zo gaan bloeien als ze moeten doen. En dat is zonde natuurlijk. Daarom is het altijd goed als jij jouw tuin winter klaar maakt. Want dan zijn ook alle bloemen en planten voorbereid op het koudere weer wat komen gaat en kunnen ze in de lente en zomer weer vol gaan bloeien.

 

Ben je zelf al helemaal klaar voor de koudere dagen?

Dat we een lange, en vooral ook warme, zomer hebben gehad. Daar denken we nog vaak genoeg aan terug uiteraard. Maar daar moesten we helaas afscheid van nemen en ons nu gaan richten op de herfst waar we in zitten en de winter die gaat komen. Ben jij al klaar met het uitzoeken van alle winterkleren die je weer kan gaan dragen? Heb jij de truien alweer uit de kast getrokken en zo gelegd dat je er gemakkelijk bij kan? Helemaal winterklaar maken hoeft niet alleen de tuin, maar moet je zelf natuurlijk ook.